Adya


TK2 JV-11 FI MVA
Bonita Laika V.D. Kooiker Hoeve
"Adya"

syntynyt 2.1.2011 Raaltessa, Hollannissa
rodultaan kooikerhondje
sukupuoleltaan narttu
väriltään punavalkoinen
kooltaan medi, n. 37,5 cm & 10,2 kg
kasvattajat: Erik & Lisette Solen,
kennel van de Kooiker Hoeve, Alankomaat
omistaja: Anniina Korjus

"Harvinaisen hieno yksilö."

 ulkomuototuomari koiranäyttelyssä


Adya on neiti Nälkä. Äärimmäisen ahne koira, joka ei epäile käyttää tilaisuutta hyväkseen, mikäli kyse on ruuasta. Syö milloin tahansa, missä tahansa ja mitä tahansa. Aikuistuttuaan on alkanut myös vahtia ja puolustaa ruokaansa - tai edes mahdollisuutta mihinkään syötäväksi luokiteltavaan - muilta koirilta.

Riistaviettiä ei Adyasta löydy riesaksi asti, mutta saalisviettiä sitäkin enemmän. Lähtee liikkuvan riistan perään kuin tykin suusta ja leikkii erittäin hyvin. Hyvin taistelutahtoinen tapaus, jolle yksi parhaista palkoista onkin koiran kokoon nähden huvittavan suuri purupatukka. Palkkautuu erinomaisesti sekä ruualla että leikillä, mikä on tehnyt motivoimisesta helppoa. Rakastaa omaa ääntään, ja antaa sen kuulua tilanteessa kuin tilanteessa.

Ei koikkeri nöyrimmästä päästä, vaan oikeammin melko kovakalloinen, itsenäinen rohkelikko, jota ei maailman melske pelota. Reipas partiolaisluonne, palautuu jännittävistä tilanteista nopeasti eikä jää muistelemaan ikäviä tapahtumia. Kynsienleikkuusta muistaa aina kuitenkin draamailla. Sietää vieraat koirat karvoihin katsomatta, mutta hyvin valikoiva leikkiseuransa suhteen. Hyvä emä. Valitettavasti myös mielikuvituspennuilleen. Aksaa lujaa (medi3, 1*SERT-A) ja tokoilee tyylillä (VOI), aina silloin kun muist(et)aa(n). On myös muodollisesti pätevä (FI MVA).

Paras mahdollinen ensikoira, minulle.

"Paras moottori, jonka olen koikkerilla nähnyt!"

– useamman tottelevaisuusvalion kouluttanut lajiharrastaja